Huashuiwan Service Apartment, Chengdu

Huashuiwan Service Apartment, Chengdu

The site is mostly flat with slope on the west side. The design is trying to manage along the river and mountain. Set a on the ground parking garage, using the garage roof as entrance level of residential units, to separate car and pedestrian.
Take full advantage of the environment to design extended terrace for each living unit.Emphasize the building volume and visualize. Also the design is trying to coordinate with the Celebrity City Hotel and Hot Spring water.
The purpose is to form the symbolic resort architecture style of Huashuiwan.
The building material is grey brick , culture stone weather proof timber. They are mixed used to make the building as part of surrounding natural environment.

Chengdu Huashuiwan Service Apartment Project
Location: Dayi, Chengdu
Floor area: 66500Sq.meter
Client: Chengdu Baden Baden Development Branch, China Railway Group
Design date: 2011